Spor

Galatasaray'ın Son Yabancı Transferi Michy Batshuayi

Galatasaray, Belçikalı futbolcu Michy Batshuayi'yi kadrosuna kattı. Batshuayi, kulüp tarihinin beşinci Belçikalı oyuncusu oldu.

Galatasaray'ın Son Yabancı Transferi Michy Batshuayi
02-07-2024 14:39

Galatasaray, eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig'in başladığı 1959 sezonundan bu yana 6 kıta ve 52 ülkeden 202 yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon kadrosunda bulunan Hakim Ziyech'in bonservisini alarak transfer dönemine başladı. Ardından Belçikalı santrfor Batshuayi'yi kadrosuna kattı. Batshuayi, Galatasaray'ın tarihindeki 202. yabancı futbolcu oldu ve üç büyük kulüpte forma giyen ilk yabancı futbolcu unvanını kazandı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe'den sonra Galatasaray'a transfer olan Batshuayi, kariyerine başladığı 2021-2022 sezonunda Beşiktaş'ta Chelsea'den kiralık olarak forma giydi. Daha sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Batshuayi, 2023-2024 sezonunu 43 resmi maçta 24 golle kapattı. Fenerbahçe ile olan sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayan Belçikalı futbolcu, yeni sezon öncesi Galatasaray ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Galatasaray'ın tarihinde en fazla Brezilyalı oyuncu transfer ettiği bilgisi de paylaşıldı. Michy Batshuayi, Galatasaray forması altında 5. Belçikalı futbolcu olarak yerini aldı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER