Dünya

Gazze'de Hamas Liderine Suikast

Hamas lideri İsmail Haniye'nin koruması olan Vesim Ebu Şaban Tahran'da suikasta uğradı

Gazze'de Hamas Liderine Suikast
01-08-2024 14:40

Gazze'nin Tel Hava Mahallesi'nde doğan ve İslam Üniversitesi mezunu olan Vesim Ebu Şaban, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin koruması olarak görev yapıyordu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nda savaşçı ve komutan olarak uzun yıllar geçiren Ebu Şaban, 36 yaşında Tahran'da suikasta kurban gitti.

Ebu Şaban, 2009 yılında İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu hayatını kaybeden Hamas hükümetinin İçişleri Bakanı Said Sıyam'ın korumasını yapmıştı. Kassam Tugayları'nın seçkin birliklerinde liderlik yapan Ebu Şaban, Gazze Şeridi'ne karşı savaş açıldığında büyük bir eyleme imza atmıştı. Haniye'nin Tahran'da suikasta uğramasıyla birlikte İran ve Hamas hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken Tel Aviv sessizliğini korudu. İran ise suikastçıya sert bir cevap verileceğini açıkladı.

Haniye, Hamas Şura Konseyi tarafından seçilerek Siyasi Büro Başkanlığı'na getirilmişti. Suikast olayı bölgede yeni bir gerilim dalgasına yol açarken İsrail yetkilileri ise olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER