Ekonomi

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Su Tasarrufu Buluşu

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde geliştirilen su tasarrufu buluşu hakkında detaylı bilgiler.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Su Tasarrufu Buluşu
19-06-2024 14:39

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Budak, Öğr. Gör. Yusuf Yakut ve Öğr. Gör. Harun Çolak tarafından geliştirilen su tasarrufu buluşu, evlerde su israfını önlemeyi hedefliyor. Bu buluş, musluğa istenen sıcak su gelene kadar akan soğuk suyun tekrar kazanılmasını sağlayarak su tasarrufu sağlıyor. Combilere entegre edilebilen sistem, soğuk suyun bir haznede korunmasını ve ısındıktan sonra tekrar şebekeye gönderilmesini sağlıyor. Dr. Öğr.

Üyesi Selahattin Budak, projenin her evde kolayca uygulanabileceğini belirterek, banyo veya mutfakta sıcak su kullanılırken oluşan su kaybını en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu sayede, bir kovanın içinde boşa giden su miktarının azaltılabileceğini ve önemli bir su tasarrufu sağlanabileceğini vurguladı.

Buluşun ekonomiye kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Budak, kombilere herhangi bir değişiklik yapmadan uygulanabilen sistemin su tasarrufu konusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER