Gündem

Güney Kıbrıs, İsrail ve Fransa İstihbaratı İlişkisi Ortaya Çıktı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın uyarılarıyla harekete geçen Rumlar, Güney Kıbrıs'ın İsrail ve Fransa ile olan askeri ilişkilerini gün yüzüne çıkardı.

Güney Kıbrıs, İsrail ve Fransa İstihbaratı İlişkisi Ortaya Çıktı
08-07-2024 08:39

19 Haziran'da Lübnan'daki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Güney Kıbrıs'ı Yahudilerin arka bahçesi olarak nitelendirerek Lefkoşa'yı uyardı. Rumlar, bu uyarılara karşı İsrail ordusundan askeri destek alıyor ve Güney Kıbrıs'ta MOSSAD üssü kurulmasına izin veriliyor. Fransız istihbarat kaynaklarına göre, MOSSAD'ın Güney Kıbrıs'ta üslenmesi öncesinde Rum güvenlik güçleri ile yakın iş birliği içindeydi. İsrail ordusu, 2022 yılından beri Güney Kıbrıs'ta tatbikatlar düzenleyerek Lübnan işgalini çalıştığı iddia ediliyor. Özellikle 2020 sonrasındaki dönemde İsrail ile Rum yönetimi arasındaki ilişkilerin güçlendiği belirtiliyor. İsrail, Güney Kıbrıs'a asker çıkararak birlikte "Ateş Arabaları" adı altında tatbikat yapmıştı.

Fransız diplomatların ifadelerine göre, Kıbrıs İsrail için bir tür hinterland görevi görüyor ve İsrail'in Lübnan'a benzeterek Kıbrıs'ta işgal tatbikatları yaptığı belirtiliyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER