Dünya

Guterres’ten Lübnan’da ateşkes çağrısı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan’da ateşkes çağrısında bulundu. “Lübnan'da her ne pahasına olursa olsun topyekun bir savaştan kaçınılmalı” dedi.

Guterres’ten Lübnan’da ateşkes çağrısı
01-10-2024 19:08

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları devam ederken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan’da ateşkes çağrısında bulundu. Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric, “Genel Sekreter, Lübnan'daki çatışmaların tırmanmasından son derece endişe duymaktadır. Derhal ateşkes çağrısında bulunuyor. Lübnan'da her ne pahasına olursa olsun topyekun bir savaştan kaçınılmalı ve Lübnan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir” dedi.
Guterres’in sabah erken saatlerde Lübnan Başbakanı Najip Mikati ile görüştüğünü aktaran Dujarric, “Başbakan'a Lübnan'daki tüm Birleşmiş Milletler misyonunun ülkede ihtiyacı olan herkese yardım etmek üzere seferber olduğunu söyledi. Genel Sekreter, uluslararası topluma bugün Beyrut'a yönelik başlatılan 426 milyon dolarlık insani yardım çağrısına acilen destek olmaları çağrısında bulunmaktadır. Genel Sekreter, temaslarına ve sahadaki temsilcileri de durumu yatıştırmaya yönelik çabalarını devam edecek” dedi.


Editor : Editör
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER