Gündem

Hatay'da deprem sonrası yıkılan 9 katlı bina kontrollü bir şekilde yıkıldı

Hatay'da mahkeme süreci sona eren binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Ürgenpaşa Mahallesi'nde bulunan 9 katlı bina iş makinesiyle kontrollü olarak yıkıldı.

Hatay'da deprem sonrası yıkılan 9 katlı bina kontrollü bir şekilde yıkıldı
27-07-2024 10:40

Hatay merkezindeki depremlerde ağır hasar alan binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ediyor. Antakya ilçesi Ürgenpaşa Mahallesi'nde bulunan 9 katlı apartmanın yıkımı sırasında iş makinesiyle kontrollü bir şekilde yıkıldı. Binanın kağıt gibi yerle bir olma anı ise kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Yıkım esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, bina kontrollü bir şekilde devrildi. Yıkımı izleyen vatandaşlardan Tacettin Polatkan, “Arkamızdaki bina 9 katlıydı. 6 Şubat depremlerinde hasar görmüştü. Şu an arkamızda yıkımı gerçekleşiyor. Kontrollü şekilde yıkılıyor. Yolları kontrol edilerek yıkımı gerçekleştirildi” dedi.

Hatay'daki binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının titizlikle sürdüğü belirtilirken, mahkeme süreci sona eren binaların yıkımının ardından yeni yapıların inşa edilmesi planlanıyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER