Ekonomi

Hatay'da Tandırcılık Yapan Aile, Kavurucu Sıcaklara Rağmen Gece Gündüz Çalışıyor

Hatay'da tandırcılık yapan bir aile, kavurucu sıcaklara rağmen çocuklarının geleceği için gece gündüz çalışıyor.

Hatay'da Tandırcılık Yapan Aile, Kavurucu Sıcaklara Rağmen Gece Gündüz Çalışıyor
30-06-2024 10:09

Hatay'da etkili olan kavurucu sıcaklar, çeşitli meslek gruplarını olumsuz etkiliyor. Bu meslek gruplarından biri de Hatay'da yaygın olarak yapılan tandırcılık. Çamurdan yapılan tandırda ateş başında ter döken vatandaşlar, zorlu şartlarda kazanç elde ediyorlar. Samandağ ilçesi Meydan Mahallesi'nde yaşayan 42 yaşındaki İmami Tokmak, 10 yıldır tandırcılık yaparak aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Kavurucu sıcakların altında evlatlarını okutabilmek için çaba sarf eden Tokmak ailesinin en büyük destekçisi ise eşi Abduhalik Tokmak. Tandırda pişirdikleri ekmek, biberli ekmek ve gözleme, vatandaşların damağında tat bırakıyor.

Sabah saat 5'te başlayan mesainin akşam saat 8'e kadar sürdüğünü belirten Abduhalik Tokmak, "Tandır işi yapıyoruz; ekmek, katıklı ekmek, ıspanaklı yapıp halka satıyoruz. Bizi gören sağ olsun gelip satın alıyoruz. 4 çocuğumuz var, onları okutmak için bu işletmeyi kurduk ve bütün yatırımımız onlar için. Hava çok sıcak ama gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceği için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. İmami Tokmak ise işin zorluklarından bahsederek, "Bu iş gerçekten çok zor ve zahmetli. Durumumuz şu an iyi ama çok zor bir iş. Eşimle birlikte çalışıyoruz ve birbirimize yardımcı oluyoruz. Ekmek fiyatı şu an güncel olarak 10 TL, katıklı ise 12 ila 15 TL arası değişiyor" şeklinde konuştu. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER