Dünya

İran İsrail'e Füze Saldırısı Hazırlığında

İran'ın Hamas liderini öldürmesinin ardından gerilen Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor. İran, İsrail'e füze saldırısı hazırlığında.

İran İsrail'e Füze Saldırısı Hazırlığında
03-08-2024 00:10

İran'ın başkenti Tahran'da İsrail tarafından öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin ardından gerilen Ortadoğu'da savaş çanları çalıyor.

İran Devlet Televizyonu "Önümüzdeki saatlerde Dünya olağanüstü manzaralara ve çok önemli gelişmelere tanıklık edecek" mesajını verirken, sosyal medyada birçok hesaptan İran'a fırlatılan füzelerin olduğu görseller paylaşılmaya başlandı. İran televizyonları normal yayınını keserek askeri marşlar çalmaya başladı. İran Dini Lideri Hamaney, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a savaş yetkisini devreden kararnameyi onayladı. İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Muhammed Marandi de Twitter'da füze fotoğrafları paylaşarak "Geliyor" ifadelerini paylaştı. Öte yandan Ben Gurion havaalanına yönelik siber saldırı sonrası tüm hizmetler durdu. İsrail orta bölgede hava sahasını kapatmıştı ancak siber saldırı birçok hizmeti felç ettiği için bazı uçuşlar da durdurulmak zorunda kaldı. İsrail hava sahası da sivil uçuşlara kapatıldı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER