Dünya

İşgal Ordusu Gazze'de Onlarca Ev Hedef Aldı, Onlarca Ölü ve Yaralı Var

Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, işgal ordusunun Şucaiyye'de onlarca evi hedef aldığını, evlerde ve yollarda onlarca ölü ve yaralı olduğunu açıkladı.

İşgal Ordusu Gazze'de Onlarca Ev Hedef Aldı, Onlarca Ölü ve Yaralı Var
29-06-2024 13:39

Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, işgal ordusunun, Şucaiyye'de onlarca evi hedef aldığını ve evlerde ve yollarda onlarca ölü ve yaralı olduğunu belirtti.

Savaş uçaklarının ve topçu saldırılarının devam etmesi nedeniyle mahsur kalan ailelere ulaşamadıklarını ifade eden Basal, bu kişilerin evlerinden çıkarılmaları için yardım çağrısında bulundu.

Şucaiyye'deki durumun zor ve trajik olduğuna dikkat çeken Basal, on binlerce kişinin bölgeden göç ettiğini ve barınacak yer bulmakta zorlandığını belirtti.

Gazze ile Kuzey Gazze kentlerindeki gıda ve temel ihtiyaç maddelerinde yaşanan sıkıntıya da değinen Basal, savaşın devam etmesi ve yardım girişlerinin olmaması nedeniyle krizin derinleştiğini söyledi. İşgal ordusunun Gazze'deki saldırılarını artırarak devam ettirdiği bilgisi verildi. KAN televizyonunun, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nde Şucaiyye Mahallesi'ne yoğun saldırılar başlattığını duyurduğu belirtildi. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER