Teknoloji

İspanya'nın Hava Kuvvetleri Modernizasyon Planları

İspanya Hava Kuvvetleri ve ESA, F-5 uçaklarını Türk yapımı 24 Hürjet ile değiştirmeyi planlıyor. Ayrıca askeri kargo taşımacılığı için 6 adet Airbus A400M uçağı almayı düşünüyor.

İspanya'nın Hava Kuvvetleri Modernizasyon Planları
02-08-2024 16:10

İspanya'nın Hava Kuvvetleri ve ESA, Hürjet ileri düzey eğitim uçakları ile F-5 uçaklarını değiştirme planları yapıyor. Bunun yanı sıra askeri kargo taşımacılığı için 6 adet Airbus A400M uçağını satın almayı da düşünüyor. Huffington Post'un haberine göre, bu hamle İspanyol Hava Kuvvetleri'nin modernizasyon sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, hava kuvvetlerinin eğitim ve taşıma kapasitelerini artıracağı belirtiliyor.

Geçtiğimiz Pazar günü Madrid'deki Torrejon de Ardoz üssüne inen yeni model uçaktan bir prototip olduğu ve yakın zamanda İspanyol heyetinin Türkiye'ye uçak değişim anlaşması için geleceği duyuruldu. İspanya ayrıca, F-5 uçaklarını değiştirme ve kullanılmayan A400M'lerin yaklaşık 10 tanesinden kurtulmayı hedefliyor. Başlangıçta 27 adet A400M uçağı sipariş edilmiş olsa da, sadece 14 adet kullanılacağının garantisi verildi. Gelecekte, Hürjet'in uçak gemilerine iniş kalkış yapabilen bir varyantının üretilmesi planlanıyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER