Dünya

İsrail-Fransa İlişkilerinde Kriz: Macron, İsrail Bakanını Uyardı

İsrail ve Fransa arasındaki gerginlik artıyor. Macron, İsrailli Bakanın Fransa seçimlerine karışmasını kabul edilemez buldu.

İsrail-Fransa İlişkilerinde Kriz: Macron, İsrail Bakanını Uyardı
10-07-2024 04:10

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Macron, Chikli'nin Fransa seçimlerine ilişkin açıklamalarının "kabul edilmez olduğunu" ve bunun Fransa'nın iç işlerine karışmak anlamına geldiğini dile getirdi.

Haaretz gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, Chikli'nin demeci hakkında "diplomatik bir bomba" yorumu yaparken, bir başka yetkilisi ise İsrailli Bakanın Paris ile Tel Aviv arasındaki ilişkilere zarar verdiğini belirtti.

İSRAİLLİ BAKAN AŞIRI SAĞCI LE PEN'E DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTIFransa'da 7 Temmuz'da gerçekleştirilen seçimlerden bir gün önce İsrail basınına konuşan Chikli, aşırı sağcı lider Marine Le Pen'e desteğini açıklamıştı. Chikli, Le Pen'in Fransa'nın cumhurbaşkanı olmasının İsrail için iyi olacağı yorumunda bulunmuştu.

İsrailli Bakan, dün İsrail ordu radyosuna verdiği röportajda ise Macron'a yüklenerek Fransa'daki seçimlerden bir gün önce yaptığı değerlendirmelerinin arkasında olduğunu söylemişti.Fransa'da aşırı sağcı partinin genel direktörü istifa ettiFransa'da sandıktan kaos ve belirsizlik çıktıFransız basınından "Avrupa'nın hasta adamı olduk" manşetleri.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER