Gündem

İzmir'de Restoranda Patlama! Ölü ve Yaralılar Var

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti ve 57 kişi yaralandı. Detaylar için tıklayın.

İzmir'de Restoranda Patlama! Ölü ve Yaralılar Var
30-06-2024 18:40

Son dakika haberi: İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde bir restoranda sanayi tipi tüp patladı. İlk bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 57 kişi ise yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Bakan Yerlikaya patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada vefat sayısının 5'e yükseldiğini duyurdu. Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;"Maalesef 1 vatandaşımız daha hayatını kaybetmiş, vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 5’e yükselmiştir. 57 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Polis ekipleri, patlamanın yaşandığı restoran önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir, patlamanın binanın altındaki şırdan restoranında yaşandığını söyledi. Patlamada çevredeki bazı binalarda da hasar oluştu.

İzmir Valisi Süleyman Elban, Torbalı Ayrancılar Mahallesi'ndeki patlamada 5 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralanan 57 kişinin 4 ayrı hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir lokantadaki patlama nedeniyle olay yerine, İzmir İl AFAD'dan 2 araç, 9 personel, İl Sağlık Müdürlüğünden 8 ambulans, 2 UMKE ekibi ve 36 personelin sevk edildiğini bildirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, patlamayı araştırmak üzere bakanlık müfettişlerinin görevlendirildiğini belirtti ve olayla ilgili derin üzüntülerini dile getirdi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER