Sağlık

Kozmetik Ürünlerde Bulunan Talk Minerali ve Kanser Riski Hakkında Yapılan Araştırma

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, kozmetik ürünlerde bulunan "talk" mineralinin kanser riski üzerindeki etkileri incelendi.

Kozmetik Ürünlerde Bulunan Talk Minerali ve Kanser Riski Hakkında Yapılan Araştırma
09-07-2024 19:39

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı tarafından yapılan açıklamada, 29 araştırmacının kozmetik ürünlerde bulunan "talk" minerali hakkındaki bilimsel araştırmaları incelediği belirtildi.

Araştırmacılar, talk mineraline maruz kalan insanların özellikle perineal bölgede talk barındıran vücut pudrası kullanan kadınlarda yumurtalık kanseri vakalarında artış olduğunu tespit etti.

Ayrıca, asbest minerallerinin yakınında doğal olarak bulunan talk mineralinin kanserojen etkileri üzerine yapılan deneylerde, mineralin denek hayvanlarında kansere neden olduğu gözlemlendi.

Dişi farelerde kötü huylu, erkek farelerde ise hem iyi hem de kötü huylu tümörlere rastlanması, mineralin kanserojen etkilerini destekleyen bulgular olarak değerlendirildi.

ABD'li kozmetik ve hijyenik ürünler üreticisi Johnson & Johnson şirketinin, bebek pudrası ve talk bazlı diğer ürünlerinin kanser riski taşıdığı iddialarıyla karşı karşıya kaldığı ve 700 milyon dolarlık ödeme kabul ettiği de hatırlatıldı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER