Ekonomi

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Bingöl Balı Üretimi İçin İş Birliği Yaptı

Migros ve Bingöl Üniversitesi, sürdürülebilir üretim ve markalaşma için Bingöl balı üzerinde ortak bir çalışma başlattı.

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Bingöl Balı Üretimi İçin İş Birliği Yaptı
26-07-2024 17:10

Migros ve Bingöl Üniversitesi, Bingöl balının iyi üretim uygulamaları kapsamında sürdürülebilir üretimi ve markalaşması için ortak bir çalışma başlattı.

ZZEF Grup ve GürAta Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Gürkan'ın koordinasyonunda yürütülen bu çalışma ile Bingöl balının markalaşması ve Türkiye çapında tüketiciye ulaşması hedefleniyor.

Migros Grubu Pazarlama İcra Kurulu Üyesi Ekmel Baydur, yerel üreticilerin kalkınması ve Anadolu'nun yerel lezzetlerinin değer görmesi için çeşitli bölgelerde çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Bingöl balının eşsiz bir Anadolu lezzeti olduğunu vurgulayan Baydur, ulusal ve uluslararası coğrafi işaretini alan bu ürünün üreticilerine destek verdiklerini ifade etti.

Bingöl Üniversitesi'nin iyi bal üretimi konusunda uzmanlaştığını belirten Baydur, iş birliği anlaşması kapsamında üreticilere eğitimler verilerek kaliteli üretim sağlanacağını ve yerel arıcılığın gelişimine katkı sağlanacağını dile getirdi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da, yerel arıcılığın sürdürülebilir gelişimine katkı sağlama hedefiyle gerçekleştirilen işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Projenin en önemli özelliklerinden birinin, yerli ve milli imkanların kullanılması olduğunu kaydeden Çapak, Bingöl balının Avrupa Birliği Coğrafi işareti alması ve Türkiye genelinde tüketiciye ulaşması için yapılan bu çalışmanın önemine dikkat çekti.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER