Gündem

Muğla'nın Bodrum İlçesindeki Orman Yangınına Büyük Müdahale

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangınına hızlı müdahale ediliyor. Havadan ve karadan destek verilen söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla'nın Bodrum İlçesindeki Orman Yangınına Büyük Müdahale
10-07-2024 07:40

Deniz turizminin önemli merkezlerinden biri olan Muğla'nın Bodrum ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangına hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. Pınarlıbelen Mahallesi Etrim ve Kaklık mevkiinde başlayan yangın, bölgedeki ormanlık alanları tehdit etmeye devam ediyor. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın bölgesindeki son durumu yerinde inceledi ve ekiplere destek verdi.

Yangının kontrol altına alınması için havadan 10 helikopter ve 8 uçak, karadan 119 arazöz, 16 su tankeri, 5 dozer, 400 personel ve birçok sivil toplum kuruluşu ile itfaiye ekipleri seferber edildi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de yangın bölgesine gelerek söndürme çalışmalarını yakından takip ettiler. Ekipler gece boyunca çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini açıkladılar. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 2 helikopter de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda yangının kontrol altına alınması için büyük çaba harcanıyor.

Bölge halkı ve yetkililer, yangının kontrol altına alınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili de jandarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Ormanlık alanın sarp ve zorlu arazisi söndürme çalışmalarını güçleştirirken, ekiplerin kararlılığı ve koordineli çalışması yangının daha fazla yayılmasını engelliyor.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER