Politika

Odatv'nin Yalan Haberlerine Tekzip Geldi

Odatv tarafından yayınlanan yalan habere Mustafa Şentop'un avukatı tarafından gelen tekzip metni

Odatv'nin Yalan Haberlerine Tekzip Geldi
19-06-2024 14:10

Odatv'nin Soner Yalçın'ın sahibi olduğu ve MİT mensubunun kimliğini deşifre ettiği için erişim engelli olarak kaçak yayın yapan haber sitesi olduğu belirtilen haberlerine bir yenisini daha ekledi. "Erdoğan reddetti. Şentop kederli. Konu: Galatasaray" başlıklı haberde eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a yönelik iddialar yer aldı. Ancak, Şentop'un avukatı Yaşar Baş aracılığıyla gönderilen tekzip metni, bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koydu. Tekzip metninde, Mustafa Şentop'a tahsisli 5 aracın bulunmadığı, sadece 1 aracının olduğu belirtildi. Ayrıca, Şentop'un Galatasaray Üniversitesi Rektörü olma talebinin de asılsız olduğu vurgulandı. Müvekkilin eski bir öğretim üyesi olarak herhangi bir üniversitede profesörlük kadrosuna dönme imkânını da kullanmadığı ifade edildi.

Haberde yer alan "Şentop'un hukuk tarihi uzmanı olduğu" iddiası da yalanlanarak, Hukuk Tarihi anabilim dalının Kamu Hukuku alanında bir dal olduğu belirtildi.

Odatv'nin yayınladığı yalan haberlerin tekzip metniyle doğrularla çeliştiği ortaya çıkarken, muhalif medyanın yalan haberlerle beslenmeye devam ettiği görüldü.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER