Yaşam

Osmangazi'nin şenliklerine yoğun ilgi

Osmangazi Belediyesi, Köyümüzde Şenlik Var projesi ile Osmangazi'nin dağ ve ova köylerini müzik, dans ve gastronominin yanı sıra birbirinden eğlenceli oyun ve yarışmalar ile buluşturuyor. Şenlikler yoğun ilgi görüyor.

Osmangazi'nin şenliklerine yoğun ilgi
22-07-2024 15:47
BURSA

Yaz döneminde 32 farklı kırsal mahallede gerçekleştirilecek olan ‘Köyümüzde Şenlik Var' etkinliklerinin bu haftaki adresi Mürseller Mahallesi oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın'ın da katıldığı şenlik programında, hem yetişkinler hem de çocuklar, eğlence dolu bir gün geçirdi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği program, festival havasında başladı. Programa katılan çocuklar, kendileri için özel olarak hazırlanan alanda bir araya gelerek, sokak oyunları, şişme oyun parkurları, zıp zıp, yüz boyama, bouble şov, palyaço gösterisi gibi aktiviteler ve çeşitli ikramlar ile doyasıya eğlendi.
Yemek yarışması ve tavla turnuvasında hünerler sergilendi
Mahallenin kadınları yemek yarışmasına, erkekleri ise tavla turnuvasına katılarak hünerlerini sergiledi. Yemek yarışmasına mahalle kadınlarının ilgisi oldukça fazla oldu. Yarışmaya katılan kadınlar, yapmış oldukları yöresel yemekler ile mutfaktaki hünerlerini ve el lezzetlerini ortaya koydu. Birbirinden lezzetli 21 yemeğin yer aldığı yarışmanın jüri üyeleri, birinciyi belirlemekte oldukça zorlandı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da, yarışmaya katılan yemeklerden tadarak lezzet şölenine ortak oldu.


Editor : Editör
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER