Spor

Paralimpik Oyunları İçin Yeni Kıyafetler Tasarlanacak

Türk sporcuların Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki kıyafet tartışmalarının ardından Paralimpik Oyunları için yeni kıyafetler tasarlanacak.

Paralimpik Oyunları İçin Yeni Kıyafetler Tasarlanacak
30-07-2024 00:10

Türk sporcuların Paris 2024 Olimpiyat Oyunları açılış töreninde giydikleri kıyafetler sosyal medyada geniş çapta tartışmalara yol açmıştı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, 28 Ağustos'ta başlayacak olan Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın açılış töreni için yeni kıyafetler tasarlanacağını duyurdu.

Komiteden yapılan açıklamada, olimpiyat ve paralimpik oyunları açılış seremonilerinin, katılımcı ülkeler için kültürel anlamda bir görsel şenlik olduğuna vurgu yapıldı.

Her ülkenin kendi kültürünü yansıtan kıyafetlerle törenlere katıldığı belirtilerek, Türkiye'nin de en iyi şekilde temsil edecek yeni kıyafetlerin hazırlanacağı ifade edildi.

Önceki kıyafetlerin tepkilere neden olması üzerine, paralimpik oyunlarda sporcuların hakları ve konforunun ön planda tutularak yeni kıyafetlerin en kısa sürede hazırlanacağı belirtildi. Eğer süreç sağlıklı tamamlanamazsa, Türkiye özel kreasyonunun ürünleri olan spor malzemeleriyle törene katılınabileceği açıklandı.

Türk sporcuların paralimpik oyunlarda en iyi şekilde temsil edilmesi ve başarılı performans sergilemeleri temennisiyle, yeni kıyafetlerin tasarım sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanacağı bildirildi.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER