Dünya

Rusya ve Hindistan İlişkileri Güçleniyor

Rusya ve Hindistan arasında yapılan görüşmede ticaret hacminin artışı ve barışçıl diyalog vurgulandı.

Rusya ve Hindistan İlişkileri Güçleniyor
09-07-2024 15:08

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçen yıl yüzde 66 arttığına dikkat çekti.

Ayrıca, bu yılın ilk çeyreğinde de ticaret hacminin yüzde 20 arttığını belirtti ve ilişkilerinin stratejik bir ortaklık niteliğine sahip olduğunu vurguladı.

Putin, Rusya ve Hindistan'ın BRICS, Şanghay İşbirliği Örgütü ve Birleşmiş Milletler gibi platformlarda yakın işbirliği yürüttüğünü ifade ederek, özellikle Ukrayna krizi gibi kritik konularda gösterdikleri ilgi için Hindistan'a teşekkür etti. Hindistan Başbakanı Modi ise barışçıl diyalogun önemine vurgu yaparak, roketler ve füzelerin sorunları çözmede yardımcı olmayacağını belirtti.

Modi, Putin'le yaptıkları görüşmede barışın sağlanması konusunda fikir birliğine vardıklarını ve Hindistan'ın her zaman barıştan yana olduğunu vurguladı. Modi, insanların ölümü karşısında tüm insanlığın acı hissettiğini ve bu konuları ele aldıkları görüşmede umut dolu olduğunu ifade etti. Rusya ve Hindistan arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam ettiği belirtilirken, barışçıl diyalog ve işbirliği vurgulandı.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER