Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş: "PYD-YPG Türkiye için yaşamsal bir tehdit"

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu

TBMM Başkanı Kurtulmuş:
09-07-2024 08:09

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "PYD-YPG'nin, terör örgütlerinin varlığı Türkiye için yaşamsal bir tehdittir. Ne yazık ki ABD, stratejik ortaklığımıza rağmen PYD'ye destek vermeyi sürdürmektedir. " dedi. Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Türk gazetecilerle bir araya gelerek Türkiye'nin dış politika konularını değerlendirdi. Kurtulmuş, Türkiye'nin NATO'nun önemli müttefiklerinden biri olduğunu ve NATO'ya karşı yükümlülüklerini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti.

Ancak, NATO'nun yeni fonksiyonlarını gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayarak, güvenlik ve barış perspektiflerinin bir arada ele alınması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin ABD ile stratejik ortaklık seviyesinde devam eden ilişkileri hakkında da konuşan Kurtulmuş, bazı konularda fikir ayrılıklarının olduğunu ancak ortak çalışma imkanları bulunduğunu söyledi.

Ayrıca, dünyada yeni bir dünya sisteminin kurulması gerektiğini ve hakkaniyetli bir dünya düzeni için farklı kanaatlere sahip insanların ortak çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Kurtulmuş, Türkiye'nin kendi savunma ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini vurgulayarak, S-400 savunma sistemi alımı ve CAATSA yaptırımlarıyla ilgili tartışmalara da değindi.

Türkiye'nin hava savunma sistemi ihtiyacının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, Türkiye'nin kendi milli güvenliğini sağlamak adına kararlılıkla hareket edeceğini belirtti.

Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin dış politikasının her ülkeyle gelişmesi ve çeşitlenmesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye'nin her zaman kendi ilkeleri ve öncelikleri doğrultusunda hareket edeceğini söyledi.

ABD ile olan ilişkilerin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Kurtulmuş, çıkarılan F-16 anlaşması ve İsveç'in NATO'ya kabulü gibi olumlu gelişmelerin bazı çevreler tarafından zehirlenmeye çalışıldığını ifade etti. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER