Ekonomi

Turkcell, Yapay Zekâ ve Telekomünikasyon Standartlarında Liderlik Rolü Üstleniyor

Turkcell, uluslararası telekomünikasyon sektöründe yapay zekâ teknolojilerinin geliştirilmesinde öncü bir rol üstleniyor.

Turkcell, Yapay Zekâ ve Telekomünikasyon Standartlarında Liderlik Rolü Üstleniyor
05-08-2024 13:39

Turkcell, Ar-Ge alanındaki uluslararası öncülüğünün yanı sıra, yapay zekânın mobil şebeke entegrasyonundaki rolünün tanınmasında ve küresel telekomünikasyon standartlarının belirlenmesinde etkin bir rol oynayacak.

Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) bünyesinde oluşturulan Telekomünikasyon Ağları için Yerleşik Yapay Zekâ Odak Grubu’nun kurucu üyelerinden biri olan Turkcell, başkanlık görevini üstlenerek sektörde önemli bir konuma gelmiştir. Bu gelişme, yapay zekânın telekomünikasyon alanındaki verimini artırarak sektöre katkı sağlayacak.

Yeni nesil telekomünikasyon ağları için yapay zekâ teknolojilerine yönelik kurulan Odak Grubu, sektör, akademi ve kamudan uzmanların bir araya gelmesiyle yapay zekânın etkin kullanımını hedefliyor. Turkcell bu grupta başkanlık yaparak uluslararası standartların belirlenmesine katkıda bulunacak.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Turkcell'in inovasyonda öncülük yapma vizyonunu vurgulayarak, uluslararası iş birlikleriyle ülke çapında katma değer yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Turkcell'in bu zorlu görevle ülkemizin iletişim teknolojilerinde söz sahibi olma hedefine bir adım daha yaklaştığını ifade etti. ITU çatısı altında kurulan bu odak grubu, Turkcell'in 6GEN Lab projesi ile paralellik gösteriyor ve uluslararası iş birlikleriyle filizlenmiştir.

Turkcell, bu grupta yürüteceği uluslararası çalışmalarla global ölçekte yönlendirici bir rol üstlenecek ve 6G'nin pre-standardizasyonuna katkı sağlayacak.

Turkcell'in liderlik rol üstlendiği bu gelişme, Türkiye ve dünya telekomünikasyon sektöründe büyük yankı uyandırmaya aday olup, sektörde önemli bir dönüşüm sağlayacaktır.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER