Teknoloji

Türkiye’deki Fahiş İnternet Fiyatlarına Ekranlardan Tepki Gösterdi

Türkiye’deki yüksek internet fiyatlarına yönelik bir tepki de Halk TV Hafta Sonu Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel’den geldi. Açıkel yaptığı açıklamada büyük tepki gösterdi.

Türkiye’deki Fahiş İnternet Fiyatlarına Ekranlardan Tepki Gösterdi
16-09-2024 13:23

Türkiye'de cepten ve evden internet kullanmak artık büyük bir sorun haline geliyor. Asgari ücretle geçinen bir vatandaş internet kullanımına maaşın hatırı sayılır bir kısmını ayırmak zorunda kalıyor. Halk TV Hafta Sonu Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, evden ve cepten internete ödenen paraları diğer ülkelerle karşılaştırdı.

Ne Kadar Kazıklandığımızın Farkında Mısınız?

"Cepten ve evden internet. olmazsa olmaz. ne kadar kazıklandığımızın farkında mısınız? GSM şirketleri ve internet sağlayıcılar öyle bir zam yaptılar ki. Vay arkadaş diyeceksiniz. Belgesiyle anlatacağız."

Önce Cepten İnternet

"Türkiye'de sınırsız internet paketi yok. Şu meşhur 150 GB internet Türkiye'de en büyük GSM şirketinde 1900 tl. Karşılaştırma yapalım. Ukrayna'da savaş var değil mi? Ukrayna da aynı şirket sınırsız interneti Ukrayna parası ile 180 Grivna yani 150 TL. Bana 150 GB internet 1900 lira Ukraynalıya 150 lira. İşte evrakı da ortada. Logoları sildik internet sağlayıcısı şirket, limitsiz internet paketinin reklamı bile var. Bir de Avrupa'ya bakalım. Fransa'da bir GSM şirketi 130 gb interneti 12 Euro yani 450 lira. Özbekistan'da 400 GB internet 100 bin som yani 270 lira. İnternet kalitesi bahsini hiç açmadım. bizi resmen kazıklıyorlar."

Ev İnternetine Fahiş Zam

"Ev internetine de bakalım. Bir seyircimiz gönderdi. Bu yaz sürecinde ev interneti Haziran Temmuz ve Ağustos faturalarına bakalım. Haziran ayında aynı pakete 264 TL ödemiş. Temmuz da bir ayda 400 lira oldu. Ağustos'ta 960 lira oldu. İki ayda 264 liradan 960 liraya geldi. Yüzde kaç zam olduğunu siz hesaplayın."

En Kalitesiz İnterneti İnsanımıza Satıyorlar

"Dünyanın en düşük hızlı en kalitesiz internetini bu ülke insanına satıyorlar. Sorsanız fırsatçılık vurgunculuk derler. Hadi bu habere de yalan deyin. Allah utandırmasın diye diye utanma duygusu gitti."


Editor : Editör
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER