Gündem

Türkiye'nin Mısır Ziyareti: İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati'nin daveti üzerine Mısır'ı ziyaret edecek. Ziyarette ikili ilişkiler ve bölgedeki güncel gelişmeler ele alınacak.

Türkiye'nin Mısır Ziyareti: İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alınacak
04-08-2024 02:10

Türkiye'nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati'nin daveti üzerine Mısır'ı ziyaret edecek. Ziyaret kapsamında, ikili siyasi, ekonomik, kültürel ilişkiler ve bölgedeki güncel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulacak.

Mısır'da temmuz ayı başında kurulan hükümette Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı olarak görev alan Bedr Abdulati'nin bu ziyaret, ikili ilişkilerde yeni bir dönemin başlangıcı olabilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra Gerçekleştirdiği Mısır ziyareti, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerde önemli bir dönüm noktası oldu. Ziyaret sırasında imzalanan ortak bildiri ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin toplanacağı duyurulmuştu. Bakan Fidan ve Abdulati'nin yapacakları görüşmeler, bu konsey toplantısının hazırlıklarını ele alacak. Gazze'deki gelişmeler, Filistin meselesi ve Gazze'ye yapılan insani yardımların da ziyaretin gündem maddeleri arasında olduğu belirtiliyor. Ayrıca bölgedeki diğer konularda da kapsamlı şekilde değerlendirmeler yapılacak.

Türkiye'nin Gazze'ye gönderdiği insani yardımlara ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Mısır Kızılayı'nın lojistik merkezine ziyarette bulunması bekleniyor.

Türkiye ile Mısır arasındaki ticaret hacminin artırılması ve enerji, sağlık, turizm ve savunma sanayi alanlarında işbirliği imkanlarının ele alınacağı ziyarette, 15 milyar dolara ulaşması hedeflenen ticaret hacmi konusunda da görüşmeler yapılacak. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayabilir. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER