Ekonomi

Türksat 6A ile Türkiye'nin TV Yayıncılığındaki Payı Artacak

Türksat 6A'nın hizmete girmesiyle Türkiye'nin TV yayıncılığındaki payının artması bekleniyor. Yurt dışı merkezli televizyon kanalları da Türksat uydularından hizmet almaya başladı.

Türksat 6A ile Türkiye'nin TV Yayıncılığındaki Payı Artacak
01-07-2024 14:39

Türkiye'nin Milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın yakın zamanda filosuna katılmasıyla birlikte TV yayıncılığındaki payının artması bekleniyor. Türksat uyduları, bölge ülkelerinden talep görmeye başlarken yurt dışı merkezli birçok televizyon kanalı da hizmet almaya başladı. Türksat 6A'nın 42 derece doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle daha önce kapsanmayan Güneydoğu Asya gibi yeni coğrafyalara da hizmet verilebilecek.

Türksat'ın uydu filosunu genişleterek dünyanın önde gelen operatörlerinden biri haline geldiği belirtilirken, Türksat uydularının ulaştığı ülke sayısının 118'e ulaştığı ifade edildi. Ayrıca, yurt dışı merkezli televizyon kanalı sayısının 158'e ulaştığı ve yurt içinden 357 kanalın Türksat uydularını kullandığı bilgisi paylaşıldı.

Türksat uydularının Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Güney Afrika, Akdeniz ve Karadeniz'i kapsayan geniş bir coğrafyada hizmet verdiği vurgulanırken, Türksat 6A'nın Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi ülkeleri de kapsayacak olmasıyla nüfusun 5 milyarın üzerine çıkması bekleniyor. Bu sayede Türksat uydularını kullanan televizyon sayısının da artması öngörülüyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER