Ekonomi

TÜRKSAT 6A'nın Uzaya Fırlatılması Gerçekleşti!

Türk mühendisleri tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, SpaceX'in Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı. Detaylar haberimizde.

TÜRKSAT 6A'nın Uzaya Fırlatılması Gerçekleşti!
09-07-2024 03:09

TÜRKSAT 6A için beklenen gün geldi.

Türk mühendisleri tarafından yerli imkanlar ile üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan SpaceX'e ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı. GECİKMELİ OLARAK FIRLATILDITürksat 6A, hava koşulları nedeniyle gecikmeli olarak uzaya gönderildi. SpaceX'in sosyal medya hesabı X'ten yapılan açıklamada, fırlatma saatinin 02. 30'a ertelendiği duyurulmuştu.

KAPSÜLE YERLEŞTİRİLDİUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A'nın fırlatma hazırlıkları kapsamında kapsülün içine yerleştirildiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın fırlatma hazırlıklarına ilişkin paylaşımda bulundu. "İlk yerli ve millî haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A kapsülün içine yerleştirildi. SpaceX’in Falcon 9 Roketi ile uzay yolculuğu başlıyor. ""UZAY YOLCULUĞU BAŞLIYOR"Uraloğlu, "İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A kapsülün içine yerleştirildi. SpaceX’in Falcon 9 Roketi ile uzay yolculuğu başlıyor. " ifadelerini kullandı. Türksat 6A'nın roketten ayrılmasından sonra yaklaşık 70'inci dakikada geçici yörüngesine ulaşacak. Uydu, TV yayıncılığı başta olmak üzere haberleşme hizmetleri ve geniş kapsama alanı ile Türkiye'nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak.

15 yıl boyunca aktif kullanılması planlanan uydu yörüngesine ulaştıktan sonra Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın da kapsama alanına girecek ve 5 milyar insana hizmet verebilecek. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER