Ekonomi

Yabancıların Afyonkarahisar'da Araziler Satın Aldığı İddiaları Yalanlandı

Afyonkarahisar'da yabancıların arazi satın aldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Yerli firmaların tarım amaçlı bazı bölgelerde arazi satın aldığı belirlendi.

Yabancıların Afyonkarahisar'da Araziler Satın Aldığı İddiaları Yalanlandı
29-07-2024 20:09

Bazı internet sitelerinde yer alan Afyonkarahisar'da yabancıların birçok araziyi satın aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Kocatepe Gazetesi'nin yaptığı araştırmaya göre, yabancılar tarafından arazi satın alınmadığı, sadece yerli firmaların tarım amaçlı bazı bölgelerde arazi satın aldığı belirlendi. Bu arazilerin ise arazi sahibi vatandaşlar tarafından satıldığı vurgulandı. Afyonkarahisar ve çevresinde sera yatırımlarıyla tanınan Alarko Holding'in bölgede çok miktarda arsa satın aldığı bilgisine ulaşıldı. Ancak Alarko Holding'in Hazine'den arazi satın almadığı, sadece özel arsalar üzerinden yatırımlarını gerçekleştirdiği belirtildi. ALSERA firmasının Ege Bölgesi'nde birçok arazi satın aldığı ve sera yatırımları için bu arazileri kullandığı ifade edildi. Özetle, Afyonkarahisar'da yabancıların arazi satın aldığı iddiaları doğru değil. Yerli firmaların tarım amaçlı arazi satın alması, özel arsa sahipleri tarafından gerçekleştirilen satışlarla gerçekleşiyor. .


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER