Yaşam

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Şeftali Tarte Tatin Tarifi

Şeftali tarte tatin tarifi ile yaz aylarında sofralarınıza lezzetli bir tatlı seçeneği ekleyin! İşte kolay ve pratik tarif...

Yaz Aylarının Vazgeçilmezi: Şeftali Tarte Tatin Tarifi
01-08-2024 17:09

Yaz aylarının sıcak günlerinde hafif ve lezzetli bir tatlı arayışındaysanız, şeftali tarte tatin tarifi tam size göre! Bu tarif, karamelize şeftaliler ve çıtır milföy hamuruyla hazırlanan göz alıcı bir lezzet sunuyor.

İşte yaz aylarında denemeniz için kolay ve pratik şeftali tarte tatin tarifi:Malzemeler:- 5-6 adet taze şeftali- 113 gram tuzsuz tereyağı- 1 su bardağı toz şeker- Bir tutam tuz- Milföy hamuru- Vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema (isteğe bağlı)Yapılışı:1. Fırını 190 dereceye ısıtın ve döküm tavayı orta-yüksek ateşte ısıtın. Tereyağını tavaya ekleyip eritin, şekeri ve tuzu ekleyerek karamel oluşana kadar pişirin. 2. Şeftalileri kesik tarafları yukarı gelecek şekilde karamelin üzerine dizin. Yaklaşık 10 dakika pişirin ve tavayı ateşten alın. Dondurulmuş milföy hamurunu açın ve tavanın üstüne yerleştirin. 3. Hamurun yüzeyine delikler açın ve fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Tavayı çevirerek pişirme işlemine devam edin. 4. Tarte tatin'i fırından çıkarıp hafifçe soğumaya bırakın. Ardından tavayı ters çevirerek servis tabağına alın. Şeftalileri düzenleyin ve isteğe bağlı olarak vanilyalı dondurma veya çırpılmış krema ile servis yapın. Şeftali tarte tatin, yaz aylarında misafirlerinizi etkileyecek bir tatlı seçeneği olacak. Karamelize şeftalilerin muhteşem tadı ve çıtır hamurun lezzetiyle bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun!.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER