Sağlık

Yaz Sıcaklarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aile Hekimleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir'den yaz sıcaklarında beslenme ve hijyen konusunda uyarılar

Yaz Sıcaklarında Dikkat Edilmesi Gerekenler
10-07-2024 18:09

Yaz aylarında sıcak hava ve hijyen eksiklikleri gıda zehirlenmelerine neden olabilir.

Aile Hekimleri Federasyonu Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, özellikle restoranlarda ve açık hava etkinliklerinde dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. İşte yaz sıcaklarında dikkat edilmesi gerekenler.

Dr. Nehir, tüketilen gıdaların taze ve iyi pişmiş olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, piknik ve açık hava etkinliklerinde yiyeceklerin uzun süre sıcakta bekletilmemesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, yemek hazırlamadan önce ve tuvaletten sonra ellerin mutlaka sabunla yıkanması gerektiğini hatırlatıyor.

Evde uygulanabilecek kolay tedavi yöntemleri arasında bol sıvı tüketimi, hafif ve sindirimi kolay yiyecekler tercih etme, ve dinlenme önemli bir yer tutuyor.

Ayrıca, Dr. Nehir, acil tıbbi yardım gerektirebilecek durumları da paylaşıyor; ağız kuruluğu, aşırı susuzluk, kanlı ishal, yüksek ateş gibi belirtilerde hemen bir doktora başvurulması gerektiğini belirtiyor. Yaz sıcaklarında sağlıklı beslenmeye ve hijyene dikkat ederek, gastroenterit gibi rahatsızlıklardan korunmak mümkün olacaktır.


Editor : Bot Editor 1
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER